tisdag 17 februari 2015

Sportlov i Kläppen 2015 - att vara en del av ett sammanhang.Vi har haft ett härligt sportlov i Kläppen tillsammans med Svenska downföreningens nätverk Väst. 
Varje familj bokade sitt eget boende men alla bodde nära varandra och det fanns ett gemensamt samlingsrum med möjlighet att titta på film och umgås på kvällarna när man kände för det. På förmiddagen gick barnen i skidskola med duktiga och engagerade privatlärare. Det var jätteroligt att se hur barnen utvecklades och upptäckte glädjen med skidåkning. Några ungar hade varit i fjällen flera gånger och svischade vant och säkert nerför de flesta backar medan nybörjare och de mer ovana åkte mer försiktigt eller helt enkelt vägrade försöka:) Då  kändes det särskilt bra att vara där en hel vecka så att alla fick möjlighet att utvecklas i sin egen takt.   
Efter skidskolan ville många barn fortsätta utforska backarna med syskon och föräldrar tills orken tröt. Då kunde man grilla korv i backen, dra sig tillbaka till lägenheten eller rentav ta stolliften upp till Toppstugans restaurang för att locka barnen till nya åk efter lunch eller fika. Det ordnades trollsafari för barnen och föräldrar kunde delta i  Kläppens arrangemang Manchestermorgon med frukost i Toppstugan samt bada i vedeldad badtunna på  kvällarna. Himla trevligt var det och vi hade till och med tur med vädret!

 

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, det vore trevligt om det blir av fler gånger:) Och kanske på andra platser ... I Åre lär finnas utmärkta skidlärare också, samt sittski-grej för barn med nedsatt rörelseförmåga. Eller om man inte orkar stå på skidor så många åk. Men Kläppen var jättebra, och nära och prisvärt.

      Radera