onsdag 12 februari 2014

Skidresa till Norge

 
I helgen var vi i Norge, närmare bestämt Trysil, och åkte skidor. Vi har inte varit där förut, men det blev genast en favorit! 
Lite långt att resa kanske, men många härliga backar, ett superfint lägenhetshotell bredvid liften, och ett spa med bastu, bubbelpool och bassänger både ute och inne. (Och hotellgäster betalade halva priset, dvs 100 Nok för att komma in på detta spa.) 
Tänkte inte på att försöka fixa ledsagarintyg eller kolla vad som gällde innan resa, men det gick att ordna ledsagarliftkort på plats, fast de var lite motsträviga och ville helst ha ett intyg så tänk på att skaffa det om det behövs. 
Wilmer har inte full kontroll på skidorna,  bromsa och svänga är ingen självklarhet. Knappliftar går ganska bra men ankarlift fixar han inte på egen hand. Synnedsättningen underlättar inte precis heller ... när det snöade och han hade skidglasögon utanpå starka glasögon, såg han inte mycket.
Men det gick rätt bra ändå, särskilt när storebröderna åkte med, då ville och vågade han mer. 
Wilmer tyckte det helt okey att stå på skidor några timmar, särskilt som han fick bada i bassängen så mycket han orkade på kvällarna. Personligen föredrog jag bubbelpoolen utomhus, lite otippat när man varit  ute i snöfall halva dagen, men himla avkopplande och mysigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar