söndag 12 april 2015

Passalen-kören

Jag vill så klart att Wilmer ska få prova på olika fritidsaktiviteter, precis som hans äldre bröder har gjort.
Där vi bor nu finns ganska mycket att välja mellan och här finns även Passalen som arrangerar olika aktiviteter under devisen "fritid för alla" och de har även syskongrupper. Wilmer har varit med på deras seglarläger och vi har träffat Göran när han varit på RBU träffar och spelat för barnen. Så när en vän berättade om Passalenkören så frågade jag om W fick prova. Han är yngst i sin grupp, och blygast.
Icke ett ljud kommer över hans läppar och han försöker teckentolka sångerna som kören sjunger ... ändå vill han gärna åka dit.
  

Och en kväll var det dags att uppträda på Göteborgs Stadsteater! Två sånger skulle Passalens hjältar sjunga för att inviga en danstävling. Något som Passalen fixar för att de tycker det är viktigt att ungdomarna får synas och vara en del av samhället. Även jag tyckte det var spännande att få se hur det ser ut bakom scenen. Långa vindlande korridorer, festligt inredda loger, skålar med godis och chips, även buffé med olika maträtter. Våra barn fick känna sig som stjärnor för några timmar. Kören sjöng en egen version av "Här är jag" och "Kom igen" med en härlig energi som möttes av publikens uppriktiga jubel. Magiskt! Salongen var i stort sett fullsatt. Efter uppträdandet ville W stanna kvar någon timme och titta på de fantastiska dansarna som tävlade. En väldigt trevlig och inspirerande kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar