måndag 6 september 2010

TUFF-utbildning vecka 4 av totalt 10

Förra veckan var det dags igen att åka till Nordiska Folkhögskolan i Kungälv för att fortsätta Teckenspråksutbildning för föräldrar, TUFF. Roligt att träffa de andra i gruppen, men också lite läskigt eftersom jag oftast tecknar svenska till ett litet barn, och  glömmer bort vuxentecken som projekt, landsting, hyreskontrakt, etc samt flödet i dövspråkstecknandet mellan kurstillfällena. Den här gången fick vi bl a öva drama... för att vi skulle förstå hur viktigt det är med gestaltning i teckenspråk. Vi hade tema skola, med massor av bra skoltecken. Många tecken kan man hitta på Teckenspråkslexikon 2010:
http://lexikon.ling.su.se/fmi/iwp/cgi?-db=Svenskt%20Teckenspr%C3%A5kslexikon%202010&-loadframesk   eller http://www.spreadthesign.com/country/se/  men inte alla.

Vi spelade också ett detaljerat memory (där bilderna skulle beskrivas med tecken förstås) och spelet Gissa Vem? som går ut på att man ska gissa vilken man/kvinna som finns på bilden motståndaren plockat upp, och ställa frågor och fälla ner brickor som utesluts. Allt på teckenspråk.
Gissa vem-spelet kanske kan roa sonen och inspirera till samtal och tecknande?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar