måndag 22 juni 2015

ChatAble, kommunikationsapp på svenska från Therapy Box

På Kommunikationskarnevalen lyssnade lyssnade jag på ett föredrag från Therapy Box om deras appar Predictable, ChatAble och Scene&heard.
På Therapy Box hemsida kan man välja svenska som språk. Om ChatAble står det att det är en kommunikationsapp som fungerar både som en rutbaserad kommunikationshjälp, och ett bildspel på skärmen. Dessa två beprövade format har förts tillsammans för att ge ett enkelt nytt system för användare att möta nya människor på ett roligt och meningsfullt sätt. ChatAble är designad för människor med autism, cerbral pares, afasi och användare som behöver hjälp med kommunikationen.

Jag tycker att den verkar ganska lik Widget go men i ChatAble kan man lägga Hot Spots på bilder och man kan kombinera bildstöd med foton samt skriva på tangentbord eller skriva/rita med fingret direkt på skärmen. Det verkar inte finna möjlighet att lägga på text ovanpå foton. (I alla fall funkar inte det i Scene&heard, jag har frågat) För mig är det liksom vitsen med Hotspots så att individen får möjlighet att lära sig ordbilder (dvs lära sig läsa) samtidigt som de ser bilden och lyssnar på ordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar